Het Google Displaynetwerk

De tekst advertenties uit het Google Ads-programma worden weergeven in de zoekresultaten van de Google zoekmachine (boven en rechts van de gewone zoekresultaten van een zoekopdracht). Maar er is nog een extra mogelijkheid om de zichtbaarheid van uw advertentie nog verder uit te breiden.

Google kan namelijk uw advertentie ook weergeven op websites die relevant zijn aan het onderwerp van uw advertentie. De websites waar uw advertentie kan worden weergegeven zijn onderdeel van het Google advertentienetwerk. Aangesloten websites plaatsen een stukje software op hun website. Google kijkt waar de website over gaat en plaatst vervolgens relevante advertenties op de website.

De websites moeten voldoen aan een aantal kwaliteitseisen. Omdat de websites die de advertenties plaatsen een gedeelte van de opbrengst krijgen is het aantal sites dat is aangesloten bij het Google advertentienetwerk erg hoog. Uw advertenties word dus nog beter bekeken en mogelijk nog vaker aangeklikt. Website eigenaren mogen niet zelf op de advertenties klikken om zo meer te verdienen. Google zegt dit nauwkeurig in de gaten te houden. Ze mogen ook geen bezoekers aanmoedigen de advertenties aan te klikken.

Tip

Als u kiest voor het weergeven van uw advertentie op het hele Google netwerk en niet alleen in de zoekmachine dan verhoogt u de zichtbaarheid van uw advertentie, bovendien ontvangt u in bijna alle gevallen meer bezoekers dan wanneer u alleen uw advertentie in de Google zoekmachineresultaten laat verschijnen.

Het is geen toeval dat de Google Ads-advertenties relevant zijn aan het onderwerp van de webpagina. Alleen als Google voor het onderwerp van de website relevante advertenties heeft zal hij deze weergeven.