De perfecte titel op geven in title-tag

De titel van de pagina

De titel van de pagina is een HTML-element waar “spiders” naar kijken, het is van belang dat de titel aansluit op de inhoud van de website, gebruik bij voorkeur niet de alleen de domeinnaam in de titel en gebruik ook niet alleen de bedrijfsnaam. Het moet een korte en bondige leesbare zin zijn die relevant is aan de inhoud van de pagina. Dit element is wel belangrijk, over hoe de titel er precies uit moet zien verschillen de meningen. Ga in dit geval uit van een titel die iets toevoegt aan het onderwerp van uw webpagina. Als dat een vermelding van de bedrijfsnaam of domeinnaam betekent gebruik die dan gewoon.

Probeer wel te vermijden om alleen de bedrijfsnaam of domeinnaam in de titel te zetten. Mocht u de domeinnaam gebruiken, doe dat dan wel zonder er http:// of https:// voor te zetten. Verwerk ook de woorden van de zoekterm waarmee u vonden wilt worden in de titel. Als u een website heeft met meerdere pagina’s en met verschillende onderwerpen, maak dan voor elke pagina een andere titel.

Tip

Door met de rechtermuis te klikken in een website verschijnt de optie “bron weergeven” zoals is afgebeeld. Let hierbij op dat u niet op met de muis op een afbeelding staat wanneer u klikt met de rechtermuisknop maar op een stuk tekst.