De keyword meta-tag is niet langer nodig

De laatste meta-tag die niet langer van belang is de keyword-tag. Hierin worden zoektermen geplaatst. Er kunnen meerdere keywords in de keyword-tag  worden geplaatst. Let er wel op dat de zoekwoorden die in de keyword-tag worden geplaatst, terug moeten komen in de werkelijke inhoud van de pagina (de body). Naast losse woorden, kunt u ook een combinatie van zoekwoorden opgeven.

Alles wat tussen de komma’s staat wordt gezien als 1 woord. Gebruik maximaal 10 verschillende woorden in de keyword-tag, hoeveel keywords u precies moet gebruiken is een beetje vaag. Gebruik in ieder geval relevante woorden voor de inhoud van uw site.

De keyword-tag wordt niet door Google gebruikt. Andere zoekmachines die wat zoektechnologie betreft sterk afhankelijk zijn meta-tags kijken wel naar de (zoek)woorden in de keyword-tag. De keyword-tag is niet belangrijk om te worden gevonden in Google. Om ervoor te zorgen dat u gevonden wordt in zoekmachines die deze meta-tags wel belangrijk vinden, is het toch raadzaam de keyword-tag te gebruiken. Het kost immers weinig moeite en het kan u dus eenvoudig extra bezoekers opleveren. Ook directories waar we het later over hebben kijken naar de gebruikte meta-tags op uw website.

Wanneer u meerdere woorden tussen de komma zet, ziet de zoekmachine dit als 1 zoekterm. Let op dat u in de keyword-tag niet te vaak dezelfde woorden in een zoekterm gebruikt. Wanneer u een website heeft met meerdere pagina’s en verschillende onderwerpen, dan kunt u voor alle pagina’s afzonderlijk uw keyword-tag voorzien van keywords waarmee u wilt dat de pagina wordt gevonden..

Tip

Wanneer u netjes voor elke pagina meta-tags opneemt in de HTML-code, dan heeft u weer een kleine voorsprong op uw concurrenten. Gebruik dee keyword-tag enkel als u een site optimaliseert voor zoekmachines anders dan die van Google.