De belangrijkste Meta-tag is de description-tag

Wat zijn <meta> tags? Meta tags zijn HTML-elementen, ze vertellen de zoekrobots van een zoekmachine waar een website over gaat. Sommige zoekmachines leunen zwaar op meta tags. Voor Google zijn eigenlijk maar 2 meta tags van belang. De belangrijkste meta tag voor Google is de description-tag. Een description meta tag bestaat uit een korte beschrijving van de inhoud van een webpagina of website. Het is van belang om uw zoekterm waarmee u gevonden wilt worden, te gebruiken in de description-tag van uw webpagina of website. Hoe lang de omschrijving precies moet zijn is niet bekend. De meningen hierover verschillen nogal. Richtlijn is dat u de zoekterm waarmee u wilt worden gevonden, verwerkt in een korte omschrijving van uw website of webpagina. Te kort is naar mijn idee beter dan te lang.

De inhoud van de description-meta-tag wordt weergeven in de zoekresultaten van een zoekmachine. Wanneer de beschrijving van de website overeenkomt met de zoekopdracht, dan zal een potentiƫle bezoeker vrijwel zeker op uw website terecht komen. Het is dus van groot belang om aandacht te schenken aan een goede korte beschrijving van uw website. Ideaal zou zijn om in 1 korte enkele zin uw zoekterm te verwerken en, tegelijk een pakkende omschrijving van uw website te geven.

De description-meta-tag is een van de criteria van een zoekmachine om te bepalen of uw website relevant is aan een zoekopdracht. Een description-meta-tag is alleen zichtbaar in de HTML-code, de inhoud van deze tag wordt niet weergeven op de website zelf. Gebruik de woorden die u hebt gebruikt in de description-meta-tag, en dan vooral de woorden van de verwerkte zoekterm waarmee u wilt gevonden worden, ook in de zichtbare inhoud van uw website of pagina.