Content is king op elke site

De opbouw van een website is heel erg belangrijk voor een goede zoekmachine positie. Een zoekmachine spider ziet een website heel anders dan een menselijke bezoeker. Zoekmachine spiders kunnen een heleboel elementen op een webpagina niet eens zien. Dingen als flash, video, muziek, Java script en afbeeldingen, daar kan een zoekmachine helemaal niets mee. Deze elementen voegen dus niets toe aan het resultaat van een zoekmachine positie!

Wanneer uw website hoofdzakelijk bestaat uit bovenstaande elementen dan zal dat een zeer negatief effect hebben op de zoekmachineresultaten. Wanneer u goede relevante leesbare content plaatst op uw website, die met mate is voorzien van relevante zoektermen (ongeveer 2%) waarmee u gevonden wilt worden, dan zit u meestal goed. Hoe meer tekst hoe beter.

Tip

Websites die bestaan uit veel webpagina’s met veel tekst scoren doorgaans goed. U kunt bijvoorbeeld elke dag een nieuwe pagina met tekst toevoegen aan uw website. U dient dan natuurlijk wel te beschikken over geschikte en relevante content. Een website met meer dan 100 webpagina’s die regelmatig wordt onderhouden en voorzien van relevante tekst zal het zeer waarschijnlijk goed doen. Deze zal uiteindelijk ook veel bezoekers ontvangen. Relevante tekst kan bijvoorbeeld nieuws zijn dat van toepassing op het onderwerp van uw website.

Als we gaan kijken hoe een spider kijkt naar een willekeurige website dan ziet deze er heel anders uit dan door de ogen van een mens. Wanneer we de website als mens bezoeken met een browser als Internet Explorer ziet de website er heel anders uit want een spider kan alleen kijken naar de code waar mee de site is opgebouwd

Zorg ervoor dat HTML-tags om tekst te accenturen alleen gebruikt worden wanneer dat voor de lezer van de tekst een meerwaarde is. Overmatig gebruik van dit soort HTML-elementen kan een penalty opleveren van de zoekmachines. Als zoekmachines menen dat de tekst is bedoeld om alleen maar de aandacht van een zoekmachine te krijgen, dan zal het effect vaak het tegenovergestelde zijn.

Tip

Optimaliseer uw website voor mensen en niet voor zoekmachines!